Menu


​Μια νέα συσκευή που προσφέρει ασφαλή συνομιλία λόγω κρυπτογραφημένης μετάδοσης του ήχου παρουσίασε πρόσφατα η γερμανική εταιρία Cryptophone, θυγατρική της GSMK. Πρόκειται για μια συσκευή κατασκευασμένη από την ταϊβανέζικη High Tech Computer και βασισμένη στο XDA της Microsoft, η οποία όμως περιέχει λογισμικό κρυπτογράφησης της Cryptophone προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο της επικοινωνίας των συνομιλητών.
Η συσκευή απευθύνεται σε κατηγορίες ανθρώπων που χρειάζονται ασφαλή συνομιλία, όπως δικηγόροι, τραπεζίτες και στελέχη επιχειρήσεων, οι οποίοι ανταλλάσσουν κρίσιμες και απόρρητες πληροφορίες. Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όμως έχουν εκφράσει φόβους ότι η συσκευή μπορεί να απειλήσει τον πόλεμο ενάντια στην εγκληματικότητα, ο οποίος βασίζεται κατά πολύ σε παρακολούθηση συνομιλιών σε χώρες όπως η Ολλανδία όπου κατά μέσο όρο παρακολουθούνται 12.000 τηλέφωνα ετησίως! Η Cryptophone πάντως ισχυρίζεται ότι θα ελέγχεται το ποιόν των υποψηφίων αγοραστών προκειμένου να τους διατεθεί η συσκευή, της οποίας η εξαγωγή γίνεται ελεύθερα τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες ισχυρές οικονομίες στον κόσμο.

Αν λοιπόν η ασφάλεια των συνομιλιών σας είναι κρίσιμη, δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε ένα ζεύγος τέτοιων συσκευών καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των €3.499 ($4.121)!

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά
και μόνο ο συγγραφέας τους και όχι το blog ultragreece

 
Top