Menu


​Με καταμετρημένες τις 31 από τις 32 περιφέρειες, 1.914.187 πολίτες ψήφισαν «όχι» και 1.539.920 «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 85%, ωστόσο δεν έφτασε στο 95%, ποσοστό που επιθυμούσε η πλευρά του «Ναι».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον Αλιστερ Ντάρλινγκ, τον άνθρωπο που ηγήθηκε της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. «Μίλησα με τον Αλιστερ Ντάρλινγκ και του έδωσαν συγχαρητήρια για την επιτυχή εκστρατεία», έγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα είχε βρεθεί σε εξαιρετικά επισφαλή θέση εάν το «ναι» είχε επικρατήσει στην ιστορική ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Αλεξ Σάλμοντ ευχαρίστησε τους περίπου 1,6 εκατ. πολίτες που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια και για το πολύ υψηλό ποσοστό (ξεπέρασε το 85%) που προσήλθε στις κάλπες.«Καλώ τον λαό της Σκωτίας να σεβαστεί την απόφαση της κάλπης», τόνισε χαρακτηριστικά.

08.27- Ο Αλεξ Σάλμοντ, πρωθυπουργός της Σκωτίας και ηγέτης της καμπάνιας υπέρ της ανεξαρτησίας, παραδέχθηκε την ήττα της παράταξης του "ναι" στο δημοψήφισμα, δηλώνοντας ότι η Σκωτία αποφάσισε να μην γίνει ανεξάρτητη χώρα, και πρόσθεσε ότι προσδοκά ότι το Λονδίνο θα τηρήσει σύντομα τις δεσμεύσεις του για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία.

07.47- Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρη τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας Αλιστερ Ντάρλινγκ.

07.35- Η Σκωτία αποφάσισε να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο απορρίπτοντας την επιλογή της ανεξαρτησίας, μεταδίδει το BBC. Έπειτα από την καταμέτρηση άνω του 60% των ψήφων, το στρατόπεδο του «όχι» επικρατεί με 54%, έναντι 46% για το «ναι» , σύμφωνα με εκτίμηση και του πρακτορείου Reuters.

07.15- Επειτα από την καταμέτρηση των ψήφων σε 26 από τις 32 περιφέρειες, το «όχι» συγκεντρώνει το 54%, ενώ το "ναι" το 46% των ψήφων στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, σύμφωνα με το BBC.

07.14- Υπέρ της ανεξαρτησίας ψήφισε η Γλασκώβη με το «ναι» να συγκεντρώνει 53,5% έναντι 46,5% του «όχι».

07.07- Με τα επίσημα αποτελέσματα να έχουν γίνει γνωστά σε 21 από τις 32 περιοχές το «όχι» προηγείται του «ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Το «όχι» συγκεντρώνει 53,8% των ψήφων και το «ναι» 46,2%.

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά
και μόνο ο συγγραφέας τους και όχι το blog ultragreece

 
Top