Menu

Το Βατικανό επιβεβαίωσε την αιφνιδιαστική είδηση της παραίτησης του (Joseph Alois Ratzinger)Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ'. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι ο Πάπας θα παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας την είδηση που μετέδωσε νωρίτερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος είναι ο μοναδικός στην ιστορία που παραιτείται από επικεφαλής του Βατικανού. Η είδηση της παραίτησής του έπεσε σαν βόμβα στους Καθολικούς όλου του κόσμου!
Ο Βενέδικτος ΙΣΤ' (κοσμικό όνομα Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ, Γερμ. Joseph Alois Ratzinger) είναι ο 265ος Πάπας, Επίσκοπος Ρώμης και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Είναι επίσης ανώτατος άρχοντας του ανεξάρτητου κράτους-πόλεως του Βατικανού...
Ο 86χρονος Γιόζεφ Αλοϊσιος Ράτζινγκερ γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1927.
Είναι ο 265ος Πάπας.
Διαδέχθηκε ο Πάπα Ιωάννη Παύλο στις 19 Απριλίου του 2005. Η ενθρόνισή του έγινε στις 24 Απριλίου του 2005.
Γεννήθηκε στην Βαυαρία και είναι και Γερμανός υπήκοος και υπήκοος Βατικανού.
Ακολούθησε την ιεροσύνη το 1951 και από τότε καθιερώθηκε ως ένας αξιόλογος θεολόγος ο οποίος έγινε και καθηγητης Πανεπιστημίου το 1958.

Μετά από μια μακροχρόνια καριέρα ως ακαδημαϊκός, έγινε Αρχιεπίσκοπος Μονάχου και Φράϊζινγκ και Καρδινάλιος το 1977.
Το 1981, μετακόμισε στην Ρώμη και από το 2002 έως την ενθρόνισή του, ήταν Πρύτανης του Κολεγίου των Καρδιναλίων δήλαδή, πρώτος ανάμεσα σε όλους του Καρδινάλιους.
Πριν γίνει Πάπας θεωρείτο μεγάλη μορφή στο Βατικανό και με μεγάλη επιρροή σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.
Ο Βενέδικτος ΙΣΤ' έχει ως μητρική του γλώσσα τα γερμανικά και μιλάει σε πολύ καλό επίπεδο ιταλικά, γαλλικά, λατινικά, αγγλικά και τα ισπανικά. Εκτός αυτού διαβάζει τα αρχαία ελληνικά και τα εβραϊκά.

πηγη mygreekblogspot

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά
και μόνο ο συγγραφέας τους και όχι το blog ultragreece

 
Top