Menu

Η γνώμη μου για τα όσα συμβαίνουν στην Χώρα μας είναι ότι κυρίως έχουν να κάνουν με τον πόλεμο ανάμεσα στα διάφορα κέντρα παγκόσμιας εξουσίας για την κυριαρχία. Για την Ελλάδα υπάρχει και άλλη μία παράμετρος που την θεωρώ την σημαντικότερη. Και η παράμετρος αυτή έχει να κάνει, για άλλη μια φορά, με την μανία της Γερμανίας – η καλύτερα αυτών που κινουν τα νήματα στην Γερμανια διαχρονικά, να θέλει να κυριαρχήσει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον Κόσμο, επιχειρώντας για άλλη μια φορά να αποκτήσει τον έλεγχο στις παραγωγικές πηγές της Αφρικής! Δηλαδή να περάσει από το status μιας χώρας στην περιοχή του Rimland* σε ένα ιδιότυπο ρόλο στην περιοχή του Heartland*, ανταγωνιζόμενη τις δύο κύριες δυνάμεις της περιοχής αυτής (Ρωσία και Κίνα). Στα πλαίσια αυτά και όσον αφορά στον Νότο, η Γερμανία θέλει να φτιάξει ένα διάδρομο κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της που να την συνδέει με την Αφρική. Η Ιταλία δεν προσφέρεται για τον ρόλο αυτό γιατί μεταξύ των άλλων παρεμβάλλεται η Ελβετία (είναι υπό τον έλεγχο άλλης φράξιας) αλλά και η Ιταλία δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα δορυφόρο της Γερμανίας, όπως, για παράδειγμα η Σλοβενία, η Σερβία, το Κόσσοβο, η ΦΥΡΟΜ, η ΕΛΛΑΔΑ. Έτσι ούτε τυχαίος ήταν ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας, ούτε και το καπέλωμα του Κόσσοβου και της ΦΥΡΟΜ από τους Αμερικάνους (για να χαλάσουνε τα σχέδια των Γερμανών). Αυτό το πρόβλημα μας, σίγουρα δεν είναι τόσο απλό και επιλύεται δύσκολα, ίσως μόνο με μια ήττα των Γερμανών όπως στον Α' και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
i. Περα από την παγκόσμια οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε στην Ελλάδα με την εκχώρηση του δανειακου της πορτοφολιου από τους Αμερικανούς στους Γερμανους, το πραγματικο προβλημα της Ελλάδας είναι η αναβίωση του Γερμανικου σωβινισμου, που πιστεύει στην παγκοσμια κυριαρχία του και που θέλει να βάλλει στο χέρι τον πλούτο της Αφρικής, σε αγαστή συνεργασια στην φάση αυτή με του Γάλλους.
ii. Στα πλαίσια αυτά ή Ελλάδα είναι ένας ΚΟΜΒΟΣ (hub) στην στρατηγικη διάνοιξης διαδρόμου αποκλειστικά υπο τον έλεγχο των Γερμανών, που ξεκίνησε το 1994 με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβιας.
iii. Για άλλη μια φορά οι Γερμανοί θα σπάσουν την μούρη τους όπως έγινε και στον Α' και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο  και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το λάβουν υποψη οι κυβερνώντες στην Αθήνα, που ανεξάρτητα του κατά πόσο συμπλέουν εξ ανάγκης (ή γιατι οι Γερμανοι τους κρατάνε), θα πρέπει να ξέρουν ότι αν ζουν, έστω και πολύ αργότερα θα τιμωρηθούν (σε αντίθεση με το τι έγινε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που την γλύτωσαν).
iv. Βραχυπρόθεσμα μιλάμε για ένα θανάσιμο εναγκαλισμό που η μονη του διέξοδος θα είναι η πιεση που θα ασκηθεί στην Γερμανία στα επομενα χρόνια και μέχρι να αρχισει η κατάρρευση, εξ αιτίας του παγκόσμιου νομισματικού πολέμου (νέο κοινό παγκόσμιο νόμισμα) που θα την υποχρεώσει να αποκτήσει εσωστρέφεια προκειμενου να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά δομικά της προβλήματα.

*Rimland To σύμπλοκο γεωπολιτικών τειχών ανάσχεσης της Ρωσικής Αρκούδας, το πνευματικό δημιούργημα του Αμερικανο-Ολλανδού Νίκολας Σπάικμαν που ονομάστηκε Rimland (από την Σκανδιναβία μέχρι την Ινδική Χερσόνησο, την νότια Κορέα και την Ιαπωνία) μαζί με το ΝΑΤΟ κρατούσε: «τους Γερμανούς κάτω, τους Ρώσους έξω και τους Αμερικανούς μέσα»
*Heartland (η προκατακλησμιαία Ιουγουρική Αυτοκρατορία που περιλαμβάνει τη Σιβηρία την Ρωσία και φτάνει μέχρι την έρημο Τακλα Μακάν της Κίνας)

Anadelphos

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά
και μόνο ο συγγραφέας τους και όχι το blog ultragreece

 
Top