Menu

Η μεγαλύτερη διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Ευρώπης, η οποία ενιοποιεί την Ζ' Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ ΜΑΚ), το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τις ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου και την την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (31 ΜΕΕ), ενώ σε αυτή πρακτικά θα ανήκει και η ΜΥΑ/ΛΣ, η μονάδα ειδικών επιχειρήσεων του Λιμενικού/Ακτοφυλακής.Στην τελετή απονεμήθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ το έμβλημα που φέρει το εύλογο ρητό «Φοβού τους Δαναούς». Το όνομα αυτής: Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ.
Στόχος της νέας Διοίκησης είναι να συγκεντρώσει τη δράση επίλεκτων μονάδων από όλους τους Κλάδους των Ε.Δ για την κάλυψη απαιτήσεων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αμυντικός σχεδιασμός.Η εξέλιξη προέκυψε έπειτα από απαίτηση πλήρους αξιοποίησης του ανθρώπινου Δυναμικού των Ειδικών Δυνάμεων του ΕΣ και μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΠΝ και της ΠΑ. Ταυτόχρονα επιδιώκεται η ουσιαστική εκμετάλλευση των ικανοτήτων που μπορούν να προσφέρουν σε περίοδο κρίσης.

Μεταστροφή υπάρχει τα τελευταία χρόνια και σε δυνατότητα ανάληψης αντιτρομοκρατικών αποστολών (Counter terrorism) είτε στην ξηρά είτε εν πλω σε πλοία, τομέας όπου η ΔΥΚ του ΠΝ, εκπαιδεύει συστηματικά το προσωπικό σε ανάπτυξη από ελικόπτερα S-70B6 AegeanHawk με τη μέθοδο Fast Rope.

Επίσης η εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat Search and Rescue) που ειδικεύεται η 31η ΜΕΕΔ της ΠΑ με ανάπτυξη από ελικόπτερα Super Puma, αποτελεί ένα κρίσιμο τομέα με ιδιαίτερες προεκτάσεις για τη διάσωση προσωπικού η ελλήνων πολιτών που κινδυνεύουν στο εσωτερικό ή το εξωτερικό σε περίοδο κρίσης.
Η ΔΔΕΕ θα διοικείται από ανώτατο αξιωματικό βαθμό ταξιάρχου και υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Σε αυτή υπάγονται σχηματισμοί και μονάδες ειδικών επιχειρήσεων και των τριών κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet-gr

 

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά
και μόνο ο συγγραφέας τους και όχι το blog ultragreece

 
Top